Dorade gevuld met garnalen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2009
  • Dorade gevuld met garnalen

    Dorade gevuld met garnalen

    Dorade gevuld met garnalen

  • Dorade gevuld met garnalen

    Dorade gevuld met garnalen

    Dorade gevuld met garnalen

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise.....
Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker)....

Deel dit recept

Ingrediënten
1 of 2 mooie dorades (ongeveer 500 á 700 gram);
200 gram gepelde kleine roze of Noordzeegarnalen;
1 grote ui;
1 middelgrote aardappel;
1 grote groene paprika;
1 grote rode paprika;
2 grote rijpe tomaten;
1 teen knoflook;
1 volle eetlepel gehakte platte peterselie;
1 volle eetlepel gehakte verse koriander;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel chilipeper;
flinke mespunt zwarte peper;
olijfolie;
citroen;
zout naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
Voeg er de garnalen aan toe en schep door elkaar.

Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika`s, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.

Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in.
(De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).

Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.

Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine; giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout.
Leg er een paar plakjes citroen bovenop.

Bereidingswijze

Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.

Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokkaans of Turks brood of saffraanrijst.


Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 26-02-2018

Heb een combimagnetron met oventje er in. Misschien dat het daarom niet goed ging. Was heerlijk maar volgende keer bak ik eerst de groenten en uien even aan in de koekenpan. De schijfjes aardappel had ik wel voorgekookt. Smaak was voortreffelijk. Werd alleen niet gaar terwijl de vis en garnalen al lang klaar waren.Kruiden prima!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten