1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Dorade gevuld met garnalen

Dorade gevuld met garnalen

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2009

Ingrediënten


1 of 2 mooie dorades (ongeveer 500 á 700 gram);
200 gram gepelde kleine roze of Noordzeegarnalen;
1 grote ui;
1 middelgrote aardappel;
1 grote groene paprika;
1 grote rode paprika;
2 grote rijpe tomaten;
1 teen knoflook;
1 volle eetlepel gehakte platte peterselie;
1 volle eetlepel gehakte verse koriander;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel chilipeper;
flinke mespunt zwarte peper;
olijfolie;
citroen;
zout naar smaak.


Dorade gevuld met garnalen
Dorade gevuld met garnalen
Dorade gevuld met garnalen
Dorade gevuld met garnalen

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise.....
Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker)....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
Voeg er de garnalen aan toe en schep door elkaar.

Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika`s, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.

Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in.
(De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).

Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.

Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine; giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout.
Leg er een paar plakjes citroen bovenop.

Bereidingswijze

Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.

Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokkaans of Turks brood of saffraanrijst.


Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top