Geschnatzeltes
- Zwitsers, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-05-2009
Ingrediënten 4 personen
500 gr kalfsfricandeau1 ui
1 bakje champignons (of beter: grotchampignons)
50 gr boter
zout,peter
1 theel. basilicum(liefst vers, dan in kleine stukjes geplukt)
1 dl witte wijn
2 tl bloem
1/4 liter slagroom
1 theelepel bouillonpoeder of 1 bouillonblokje(rund)
1 theel . citroenrasp
3 takjes peterselie
Benodigdheden
Ovenschaal(voorverwarmd)Bereidingswijze
kalfsvlees in dunne plakjes snijden
* ui snipperen
* champignons schoonmaken en in plakjes snijden
* Schaal voorverwarmen
* In koekenpan boter verhitten en kalfsvlees nel bruin bakken
* Het vlees in de schaal doen en met peper, zout en (verse)basilicum bestrooien
* In zelfde koekenpan ui en champignons bakken tot het vocht is verdampd. Wijn toevoegen, aanbaksels losmaken, en 2 minuten laten inkoken
* intussen de bloem in de slagroom roeren. Al roerend slagroom bij de champignons doen. Bouillon en citroenrasp toevoegen.
* op hoog vuur in laten koken to de saus gebonden is. Peter en zout toevoegen en over vlees schenken.
peterselie evt toevoegen.
Bron
van mijn moeder
Serveertip
serveer met rosti en (verse) dopertwen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties