Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.
Ingrediënten
Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram.2 teentjes knoflook
Potje groene pesto
Paar zongedroogde tomaatjes op olie
Citroensap
Wat pijnboompitjes
Flinke snuif gedroogde oregano
Eetlepel Franse mosterd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1203,23 kcal |
Koolhydraten | 21,36 g |
Eiwitten | 60,75 g |
Vetten | 95,38 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaal
Voorbereiding
Eerst maken we een marinade.
Doe in een kom een scheut (olijf)olie
Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie.
Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen
Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.
Minstens 4 uur laten marineren.
Bereidingswijze
Dep de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een ovenschaal.
Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in een vooverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.
Bron
nvt