
Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram.
2 teentjes knoflook
Potje groene pesto
Paar zongedroogde tomaatjes op olie
Citroensap
Wat pijnboompitjes
Flinke snuif gedroogde oregano
Eetlepel Franse mosterd
Oven, ovenschaal
De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.
Eerst maken we een marinade.
Doe in een kom een scheut (olijf)olie
Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie.
Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen
Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.
Minstens 4 uur laten marineren.
Dep de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een ovenschaal.
Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in een vooverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.
Nvt
meeuw405 02-10-2019
Heb je recept meegenomen en ga dit maken. Smulgroet Els
meeuw405 02-10-2019
Heb je recept meegenomen en ga dit maken. Smulgroet Els
wosloff 04-11-2017
Geweldig gerecht. Bij mij was 25 minuten in de oven echter iets te lang.
professoroud 23-05-2017
Gisteren gegeten en die komt in de herhaling hoor. Jammie echt een heel lekker kippetje!!
smart94 20-03-2017
Super lekkere kip, lekker met wat pasta erbij en verse groenten