Vegetarische dim sum
- Chinees, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-05-2009
Deze dim sum zijn erg makkelijk te maken, zeer smaakvol en ook nog eens laag in de calorieën.
Ingrediënten 4 personen
Voor de dim sum:1 el. olie - 3 fijngesneden bosuitjes - 2 teentjes fijngehakte knoflook - 2 tl. geraspte verse gember - 3 el versgehakte knoflookbieslook (als je dat niet kunt vinden neem je gewone bieslook) - 400 gram fijngesneden paksoi - 2 el. zoete chillisaus - e el. fijngesneden verse koriander - 50 gram fijngesneden waterkastanjes (blikje bij de toko) - 24 ronde velletjes dumplingdeeg (vriezer, toko)
Voor de dipsaus:
1/2 tl. sesamolie - 1/2 tl arachide-olie - 1 el zoute sojasaus - 1 el limoensap - 1 kleine rode peper, zeer fijn gesneden.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 483,74 kcal |
Koolhydraten | 91,25 g |
Eiwitten | 14,50 g |
Vetten | 6,13 g |
Benodigdheden
Grote stoompan, bij voorkeur zo`n stapelbare van bamboe, daar kan lekker veel in. Een stoomoven is natuurlijk helemaal prachtig.Voorbereiding
Verhit de olie in een pan en bak de bosui, knoflook, gember en knoflookbieslook op middelhoog vuur 1-2 minuten, tot alles zacht is. Voeg de paksoi toe en zet het vuur hoog en roerbak dit 4-5 minuten. Roer de chillisaus, de koriander en de waterkastanjes erdoor. Laat het geheel afkoelen. Als het te nat is: enigszins uitknijpen.
Bereidingswijze
Leg een velletje deeg op het werkblad en leg en een volle theelepel vulling op. Maak het randje nat met een beetje water en vouw alle zijden over de vulling. Druk aan om dicht te maken. Herhaal dit met de overige velletjes deeg.
Leg in iedere etage van de bamboestomer een rondje bakpapier. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook en stoom de dim sum, met de `naadkant` naar beneden, in 5-6 minuten gaar. Verwissel halverwege de etages: beneden gaat het harder.
Meng ten slotte alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de dim sum.
Laatste reacties
Een recept voor DIM SUM heb ik nog niet en dit ziet er heerlijk uit. Neem ik ook van je mee ... Bedankt , Margrit