Gazpacho

  • Spaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gr verse tomaten
1 groene paprika in stukjes
1 uitje in stukjes
1 kleine komkommer geschild en in stukjes
halfe dl rode -wijnazijn
snufje verse of gedroogde dragon
halfe tl rietsuiker
1 teentje knoflook fijngehakt
2 en halfe dl tomatensap
zout
VOOR DE GARNERING:
wat fijngehakte komkommer ,paprika ,tomaat en ui
VOOR DE CROUTONS:
25 gr roomboter
1 teentje knoflook
6 sneetjes witbrood zonder korst in dobbelsteentjes gesneden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten,behalve de garnering en de croutons in een keukenmachine of beker mixer en meng ze tot er een dikke puree is ontstaan .Wrijf de puree door een zeef en controleer de smaak.Laat de gazpacho bij voorkeur een nacht in de koelkast staan.
Verhit de boter in een koekepan ,fruit de knoflook 1 min en schep de stukjes brood door de knoflookboter.Bak de croutons 30 min onder afentoe roeren op een zeer laag vuur tot ze goedbruin en knapperig zijn .Laat ze afkoelen .Dien de soep gekoeld op in kleine glaasjes.Doe de fijngehakte groente en croutons er in aparte kommetjes bij....
Eetsmakelijk........

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten