Loempia
- Indonesisch, Tussendoortje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-04-1999
Ik gebruik het altijd als snack bij de borrel en bij een indonesich rijsttafel.
Ingrediënten
500 gram kipfilet1 bamie pakket
als extra groente doe ik er nog een klein preitje bij.
1 klein uitje als dat niet in het pakket zit
een scheut ketjap manis
2 eetlepels sambal oelek
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel ve-tsin
olie om in te bakken (het liefst arachide olie)
bladerdeeg 20 plakken
Benodigdheden
vergietVoorbereiding
ontdooi het bladerdeeg vast anders breek het
Bereidingswijze
snij de kipfilets in kleine stukjes en bak die in de olie.
Voeg de groenten toe de sambal en de ve-tsin en de ketjap manis.
Bak dit alles op een hoog vuur 3 a 4 minuten zodat het nog knapperig blijft.
Doe het in de vergiet zodat het vocht weg kan lopen, en de groenten en het vlees af kunnen koelen. zodra het koud is leg je een hoopje op het bladerdeeg, en vouw dit dicht.
Ik smeer de randjes altijd dicht met een vochtige vinger die ik dip in een bakje water. Let erop dat de loempia helemaal dicht is.
Als de olie heet genoeg is (stukje brood) doe je 2 a 3 loepias in de pan en bak deze bruin om en om. Als je ze er uit haalt leg je ze op een stuk keukenpapier zodat het vet in het papier trekt.
Serveertip
Als ik de loempias wil serveren doe ik ze in de hetelucht oven (voorverwarmen) op de heetste stand, ze hebben 10 minuten nodig om warm te worden. Serveer ze met hete saus b.v.
toko lien, vietnamese loempiasaus.
Smul ze
Laatste reacties
Er wordt blijkbaar filodeegvellen bedoeld, want die breken gauw!
loempia maak je niet met bladerdeeg