Paprika relish

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2009
  • Paprika relish

    Paprika relish

    Paprika relish

Deel dit recept

Ingrediënten
3 groene paprika`s
3 rode paprika`s
2 gele paprika`s
4 uien
4 dl. witte wijnazijn
250 gr. suiker
1 tl. zout
10 peperkorrels
4 kruidnagels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
3 a 4 mooie afsluitbare potten.

Bereidingswijze

Was de paprika`s snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika`s in kleine stukjes.
Pel en snipper de uien.
Doe de stukjes paprika en ui in een kom en giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan, leg een bord op de kom. Laat de stukjes paprika 15 min. staan en stort ze dan in een vergiet.
Breng de azijn, de suiker, zout, peperkorrels en de kruidnagels al roerende aan de kook.
Voeg het paprika-uimengsel toe en laat het zachtjes een 1/2 uur koken.
Roer zo nu en dan.
Maak de weckpotten schoon met kokend water en soda en spoel ze met kokend water na. Laat ze op een schone, gestreken theedoek even uitlekken.
Schep de relish zo heet mogelijk in de potten en sluit ze af met het deksel.
Plak er een feestelijk labeltje op met de datum en de naam van de relish. De relish blijft ca. 3 maanden goed, mits op donker koel plekje bewaard.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten