Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade

    Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade

    Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr Een hele runder entrecote
1 st Rettich
1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook)
2 dl Soja saus
2 dl Mirin (Japanse kookwijn)
2 dl Rijst azijn

Marinade Entrecote
1 st Sjalot (schoon)
1/2 st Limoen
1/2 st Knoflook
1/4 st Rode peper
2 dl Witte wijn
2 dl Soja saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1x Koekenpan
1x Mandoline

Bereidingswijze

Marinade
Snij de Sjalot, limoen, knoflook en chilipeper fijn . Meng dit met witte wijn en soja saus. Dit gebruik je als marinade voor het vlees.

Entrecote
Verwijder de vetrand van de entrecote. Snij de rand in blokjes van 1/2 cm. Snij vervolgens de entrecote in 4 gelijkwaardige stukken. Schroei de entrecote op haag aan alle kanten snel dicht en leg het vlees vervolgens in de marinade.

Salade
Schil de Rettich en haal deze over een Chinese mandoline. Leg de schillen meteen in een bakje koud water met ijsblokjes. Dit voorkomt uitdroging en zo blijft de rettich tevens mooi wit en knapperig. Was de Tsai Soy en daikongresson voorzichtig. Dit zal worden gebruikt om te garneren. Meng vervolgens de soja saus, mirin en rijstazijn. Bak net voor het serveren de blokjes vet om er later als kaantjes over heen te strooien.

Bron

wie is de chef Rolf

Serveertip

Maak het bord tot slot mooi op en versier het als laatst met de Tsai Soy en daikongresson. Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten