Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade
- Aziatisch, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
400 gr Een hele runder entrecote1 st Rettich
1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook)
2 dl Soja saus
2 dl Mirin (Japanse kookwijn)
2 dl Rijst azijn
Marinade Entrecote
1 st Sjalot (schoon)
1/2 st Limoen
1/2 st Knoflook
1/4 st Rode peper
2 dl Witte wijn
2 dl Soja saus
Benodigdheden
1x Koekenpan
1x Mandoline
Bereidingswijze
Marinade
Snij de Sjalot, limoen, knoflook en chilipeper fijn . Meng dit met witte wijn en soja saus. Dit gebruik je als marinade voor het vlees.
Entrecote
Verwijder de vetrand van de entrecote. Snij de rand in blokjes van 1/2 cm. Snij vervolgens de entrecote in 4 gelijkwaardige stukken. Schroei de entrecote op haag aan alle kanten snel dicht en leg het vlees vervolgens in de marinade.
Salade
Schil de Rettich en haal deze over een Chinese mandoline. Leg de schillen meteen in een bakje koud water met ijsblokjes. Dit voorkomt uitdroging en zo blijft de rettich tevens mooi wit en knapperig. Was de Tsai Soy en daikongresson voorzichtig. Dit zal worden gebruikt om te garneren. Meng vervolgens de soja saus, mirin en rijstazijn. Bak net voor het serveren de blokjes vet om er later als kaantjes over heen te strooien.
Bron
wie is de chef Rolf
Serveertip
Maak het bord tot slot mooi op en versier het als laatst met de Tsai Soy en daikongresson. Eet smakelijk