Minthy Mango Delight

  • Indonesisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2009
  • Minthy Mango Delight

    Minthy Mango Delight

    Minthy Mango Delight

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe mango`s
250 ml slagroom
500 ml Turkse of Griekse yoghurt
paar druppeltjes citroensap
4 eetlepels honing
10 blaadjes verse munt
1 eetlepel amandelschaafsel
Enkele druppels crème de menthe
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 koekenpan
1 mengkom
1 garde /mixer
1 zeef en theedoek

Bereidingswijze

Snijd de mango in blokjes. Houd een klein handje vol apart voor de garnering. Laat de yoghurt uitlekken in de zeef. Sla de slagroom stijf tot deze net zo dik als de yoghurt is. Verhit de honing in een koekenpan en voeg de mango toe en laat het inkoken tot de mango`s zacht zijn. Laat afkoelen. Brand op laag vuur de geschaafde amandelen. Knip de blaadjes munt heel fijn en schep dit door de uitgelekte yoghurt. Schep de slagroom door de yoghurt, schep daarna voorzichtig de ingekookte mango en een paar druppeltjes citroensap er door heen en laat koelen in de koelkast. Garneer het met de apart gehouden blokjes mango een paar druppels crème de menthe en bestrooi het met het amandelschaafsel. Top het af met een blaadje munt. En…Smullen maar!

Bron

wie is de chef Carin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten