Ingemaakte gemengde groenten

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2009

Dit recept is voor ong.3 kilo. Een geopende pot binnen een maand consumeren.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • Ong. 500 gram van elk: verse augurken, kerstomaten, worteltjes, witte uitjes, verse sjalotjes, bloemkoolroosjes en dunne sperzieboontjes
  • grof zout
  • azijn
  • verse takjes dragon
  • kleine rode en groene chilipepertjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


  • Doe een handvol grof zout bij de augurken in een kom en laat ze 24 uur op kamertemperatuur staan.
  • Draai ze 2 tot 3 keer om zodat het onttrokken vocht kan weglopen.
  • Prik de tomaten op 3 of 4 plaatsen in.
  • Maak de worteltjes, uien en sjalotten schoon en snij de worteltjes in plakjes van 2 cm dik.

Bereidingswijze


  • Breng een grote pan water aan de kook en doe er per liter water 20 gram zout bij.
  • Doe alle groenten behalve de augurken in de pan.
  • Schep na 3 minuten de groenten uit de pan, dompel ze in schoon koud water en laat ze uitlekken.
  • Laat de augurken ook uitlekken en droog ze af.
  • Breng de azijn aan de kook met per kg groenten 20 gram zout.
  • Laat hem 5 minuten koken en dan afkoelen.
  • Leg de groenten in lagen in potten en doe er per pot 3 of 4 takjes dragonen een paar chilipepertjes bij.
  • Vul de potten met de afgekoelde azijn, sluit ze en laat ze een week staan.
  • Giet de azijn in een steelpan, kook hem 5 minuten en laat hem weer afkoelen.
  • Giet hem terug in de potten.
  • Vul de potten zonodig aan met verse azijn als de groenten niet onderstaan.
  • Sluit de potten goed af en laat ze zeker 2 maanden staan.
  • Een aangebroken pot moet je binnen een maand opmaken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten