Ingemaakte gemengde groenten
- > 120 min.
- Geplaatst op 06-05-2009
Dit recept is voor ong.3 kilo. Een geopende pot binnen een maand consumeren.
Voorbereiding
- Doe een handvol grof zout bij de augurken in een kom en laat ze 24 uur op kamertemperatuur staan.
- Draai ze 2 tot 3 keer om zodat het onttrokken vocht kan weglopen.
- Prik de tomaten op 3 of 4 plaatsen in.
- Maak de worteltjes, uien en sjalotten schoon en snij de worteltjes in plakjes van 2 cm dik.
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook en doe er per liter water 20 gram zout bij.
- Doe alle groenten behalve de augurken in de pan.
- Schep na 3 minuten de groenten uit de pan, dompel ze in schoon koud water en laat ze uitlekken.
- Laat de augurken ook uitlekken en droog ze af.
- Breng de azijn aan de kook met per kg groenten 20 gram zout.
- Laat hem 5 minuten koken en dan afkoelen.
- Leg de groenten in lagen in potten en doe er per pot 3 of 4 takjes dragonen een paar chilipepertjes bij.
- Vul de potten met de afgekoelde azijn, sluit ze en laat ze een week staan.
- Giet de azijn in een steelpan, kook hem 5 minuten en laat hem weer afkoelen.
- Giet hem terug in de potten.
- Vul de potten zonodig aan met verse azijn als de groenten niet onderstaan.
- Sluit de potten goed af en laat ze zeker 2 maanden staan.
- Een aangebroken pot moet je binnen een maand opmaken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties