Bakbanaansalsa

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-1999

Afrikaans pittig

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 2 grote onrijpe bakbananen
  • olie om te frituren
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 mango in blokjes
  • 4 bosuitjes fijn gehakt.

  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • een paar druppels tabasco
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    een pan met dikke bodem om de bakbananen te frituren

    Bereidingswijze

    Snijd van de bakbanaan dunne ronde plakjes.
    Giet in de pan de olie en verhit die tot een stukjes brood in een paar seconden bruin is.
    Frituur de chips in ongeveer 3 minuten goudbruin en knapperig.
    Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

    Klop de ingredienten voor de dressing goed door elkaar en breng de dressing op smaak.

    Vermeng de chips met de tomaten, de mango, de uitjes en de dressing met elkaar.

    Laatste reacties

    carodun avatar
    carodun 17-05-2001

    Deze salade ziet er vrolijk uit. Is ook heel lekker met wat bruine suiker erin. Ik heb geen bakbanaan gefrituurd maar ze kant en klaar gekocht. Maakt de salade lekker krokant!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten