Vietnamese noedelsoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2009

Heerlijke soep met een hele fijne aromatische smaak door de diverse kruiden.
Een ware delicatesse!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. ossehaas
stukje verse gember, fijn geraspt
1 grote teen knoflook
zeezout,zwarte peper
2 el.sesamolie
200 g noedels
150 g tauge
3 lente-uitjes
bosje koriander
bosje munt of thaise basilicum
Voor de bouillon:
1,5 l runderbouillon
verse gember in plakjes 4 cm
4 steranijs (te koop in Toko)
3 kruidnagels
1 kademonpeul,gekneusd
2 tl.fijne suiker
3 el.vissaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in dunne plakken snijden en marineren met gember,knoflook,peper en sasamolie, 40 min. in koelkast

Bereidingswijze

Bouillon 30 min. koken met alle specerijen, zeef daarna de bouillon
Noedels even koken of roerbakken.
Gezeefde bouillon aan kook brengen met vlees en tauge, 30 min.zachtjes koken

Bron

Gordon Ramsay

Serveertip

Noedels over warme borden verdelen en bouillon met vlees en tauge over de noedels schenken.
Garneren met lente uien,koriander en munt of bssilicum.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chez_roel avatar
chez_roel 23-03-2016

Ossehaas 30 min koken geeft leren lappen, moet dit niet 3 min. zijn?

chipotle avatar
chipotle 06-05-2009

lijkt me heerlijk, dank, grtz Chris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten