Volendamse soezen met room

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het soezendeeg:
• 1 dl water
• Snuf zout
• 50 gram boter
• 55 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 eieren

Voor de banketbakkersroom:
• 2 eierdooiers
• 50 gram fijne kristalsuiker
• Zakje vanillesuiker (of het merg van 1 vanillestokje)
• 30 gram bloem
• 2,5 dl melk

• Poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Soezendeeg:
Oven voorverwarmen op 220°C.
Het water met de boter en de snuf zout aan de kook brengen.
Ineens alle meel toevoegen, goed roeren met een houten lepel tot er zich een bal heeft gevormd.
De pan van het vuur nemen en het deeg in de Kitchenaid of mengkom deponeren. Mbv Kitchenaid of mixer het eerste ei erdoor mengen. Wanneer het eerste ei goed is opgenomen voeg je het tweede ei toe. Weer goed mixen.
Bakpapier op de ovenplaat. Hierop hoopjes deeg op enige afstand van elkaar plaatsen.
Bakplaat in het midden van de oven plaatsen. De soezen in 15 minuten laten rijzen. Hierna e temperatuur terug naar 180°C en in 25-30 minuten gaar en goudgeel laten worden.
Goed laten afkoelen op een rooster.

Banketbakkersroom:
Klop de eierdooiers, suiker en vanillesuiker (of merg) glad tot een gele crème. Zeef de bloem erboven en roer tot een glad mengsel.
Breng in een pannetje de melk aan de kook. Giet de melk bij het eimengsel. Goed roeren. Alles terug in de pan en al roerende aan de kook brengen en goed roeren tot de room wat dikker wordt. Room terug in de kom en al roerende koud laten worden terwijl je kom in koud water hangt.

Prik een gaatje in de koude soezen en spuit met behulp van een (blaas-)spuit de room in de soezen.
Voor opdienen bestrooien met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten