Rode Kool ala CJ
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-05-2009
Ingrediënten 4 personen
500 gr. Rode kool1 Goudreinet
1 Rode Ui
1 dl Rode Wijn
1 dl Rode Port
1 dl Water
3 Laurierbladeren
3 Kruidnagels
2 stukjes foelie
Klontje boter
Peper
Zout
Kerriepoeder
2 el Suiker
Rozijnen
1/2 teentje knoflook
2 cm. verse Gember in lucifers gesneden.
11/2 eetl. Rode Wijn azijn
Voorbereiding
Rode kool fijn snijden.
Goudreinet schillen en in blokjes snijden.
Rode ui fijn snijden.
Zet de overige ingrediënten klaar.
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de pan, met uitzondering van de rode kool, appel, ui en rozijnen, en breng dit aan de kook.
Als het kookt, voeg dan de helft van de rode kool toe.
Voeg daarna de appel, ui en rozijnen toe.
Voeg als laatste de overgebleven rode kool toe.
Weer aan de kook brengen en als het kookt alles goed door roeren.
Daarna ongeveer 45 minuten laten koken.
Bron
van mijn broer
Serveertip
past goed bij wild en/ of stoofvlees
Laatste reacties
Voortreffelijk gerecht met een palet aan smaken, heerlijk! Goed herfstgerecht.
lijkt me super lekker ga het zeker maken.