Rode Kool ala CJ

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Rode kool
1 Goudreinet
1 Rode Ui
1 dl Rode Wijn
1 dl Rode Port
1 dl Water
3 Laurierbladeren
3 Kruidnagels
2 stukjes foelie
Klontje boter
Peper
Zout
Kerriepoeder
2 el Suiker
Rozijnen
1/2 teentje knoflook
2 cm. verse Gember in lucifers gesneden.
11/2 eetl. Rode Wijn azijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rode kool fijn snijden.
Goudreinet schillen en in blokjes snijden.
Rode ui fijn snijden.
Zet de overige ingrediënten klaar.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de pan, met uitzondering van de rode kool, appel, ui en rozijnen, en breng dit aan de kook.
Als het kookt, voeg dan de helft van de rode kool toe.
Voeg daarna de appel, ui en rozijnen toe.
Voeg als laatste de overgebleven rode kool toe.
Weer aan de kook brengen en als het kookt alles goed door roeren.
Daarna ongeveer 45 minuten laten koken.

Bron

van mijn broer

Serveertip

past goed bij wild en/ of stoofvlees

Laatste reacties

Guan72 avatar
Guan72 08-11-2011

Voortreffelijk gerecht met een palet aan smaken, heerlijk! Goed herfstgerecht.

wilskitchen avatar
wilskitchen 22-10-2009

lijkt me super lekker ga het zeker maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten