surinaamse/javaanse saoto

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

voor 1,5 ltr soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
• 4 kippenbouten
• 3 grote maggi (kippen)bouillonblokken en 4 kleintjes
• 3 stengels verse sereh
• 6 a 7 gedroogde salam blaadjes
• 3 verse laos stronken van 8 a 9 cm
• 1 eetl piment korrels
• Bladselderij
• 5 tenen knoflook
• Witte en zwarte peper
• Taugé
• Rijst of mihoen
• Peterselie
• Gekookte eieren
• Frietjes chips of surinaamse saoto mix
• Gebakken uitjes (evt zelfgebakken)
• Sambal ketjap (zelfgemaakt)

(ingrediënten sambal ketjap: surinaamse pepers, 3 grote tenen knoflook en zoute en zoete ketjap)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kip koken tot er geen schuim meer is.
Doe dan de maggiblokjes, bouillon, sereh, salam, laos, piment, selderij, zwarte en witte peper erbij en laat het ¾ uur koken.

Kip eruit halen en laten uitlekken. De kip van de botten afpluizen.
Snijdt de knoflook in schijfjes, en bak ze goudbruin in sla- of zonnebloemolie. Niet te donker laten worden, dan wordt het bitter. Haal het uit de pan.
Bak in dezelfde olie de kip knapperig op. Doe de kip en de knoflook in de saoto en laat het nog even doorkoken.

Bron

claudia

Serveertip

Serveren met los op tafel: rijst, peterselie, frietjes chips, taugé, gekookte eieren, gebakken uitjes, sambal, ketjap…

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar1969 avatar
mar1969

Doorsturen

Home Recepten