Moutbrood

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2009

Een smakelijk brood van bijna 1 kilo

Deel dit recept

Ingrediënten
80 gram mout (bierbrouwerswinkel)
20 gram lijnzaad
500 gram bloem
15 gram olijfolie
vitamine C tabletten 4 st
340 ml water
15 gram suiker
15 gram zout
8 gram gedroogde gist
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodbakmachine

Voorbereiding

Vitamine C tabletten fijnmalen tussen 2 lepels en oplossen in water.
Mout met behulp van graanmolen of oude koffiemolen grof malen (schroten)
Lijnzaad met een ouden koffiemolen malen

Bereidingswijze

Mout, lijnzaad en bloem mengen (totaal 600 gram) en het bakblik met 300 gram hiervan vullen.
Olijfolie erbij, en water met vitaminetebletten.
Rest van de bloem erbij, aan een zijde het zout, de andere de suiker en in het midden de gist.
Programma voor bruin/volkoren

Serveertip

Heerlijk met oude kaas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten