Moutbrood
- Brood
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-05-2009
Een smakelijk brood van bijna 1 kilo
Ingrediënten
80 gram mout (bierbrouwerswinkel)20 gram lijnzaad
500 gram bloem
15 gram olijfolie
vitamine C tabletten 4 st
340 ml water
15 gram suiker
15 gram zout
8 gram gedroogde gist
Benodigdheden
BroodbakmachineVoorbereiding
Vitamine C tabletten fijnmalen tussen 2 lepels en oplossen in water.
Mout met behulp van graanmolen of oude koffiemolen grof malen (schroten)
Lijnzaad met een ouden koffiemolen malen
Bereidingswijze
Mout, lijnzaad en bloem mengen (totaal 600 gram) en het bakblik met 300 gram hiervan vullen.
Olijfolie erbij, en water met vitaminetebletten.
Rest van de bloem erbij, aan een zijde het zout, de andere de suiker en in het midden de gist.
Programma voor bruin/volkoren
Serveertip
Heerlijk met oude kaas
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties