jachtschotel van varkensvleesreepjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2009

Een lekker gerecht wat zomers en winters kan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg. geschilde aardappelen
2 dl. gekookte melk
600 gr. varkensvlees, fijn gesneden
2 gesneden uien
100 gr. boter of margarine
1 appel
400 gr. gekookte (kerrie) zuurkool
2 eelt. vloeibare jus (maggi)
1 glas rode wijn
1 blaadje laurier
1 takje tijm of 1 theel. gedroogde tijm
1 kruidnagel
3 eetl. paneermeel
50 gr. klontjes boter of vloeibare boter
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een ruime hoge ovenschaal

Voorbereiding

oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden

Bereidingswijze

Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in schijven.
Kook de aardappelen en maak ze fijn. kook de melk en roer deze door de aardappels.
Bak de uien licht aan in boter en voeg het vlees en de kruiden eraan toe.
Blus dit af met de rode wijn en voeg de vleesjus toe.
Laat het geheel zachtjes gaarstoven in ca. 15 minuten.
Is de jus te dik, dan wat water toevoegen.
Een vuurvaste schotel insmeren met wat boter en op de bodem de gekookte zuurkool scheppen, zelf gebruik ik altijd kerriezuurkool!
Daarovereen het gestoofde varkensvlees en de appelschijven.
Dek het af met de aardappelpuree.
Het geheel bestrooien met paneermeel en de klontjes boter (of vloeibare boter) hierover verdelen.
De schotel in de voorverwarmde oven in circa 40 minuten laten kleuren.

Bron

Een aantal jaren geleden in een reclame folder!

Serveertip

Lekker met appelmoes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten