1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Asperges met beenham en krieltjes

Asperges met beenham en krieltjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2009

Ingrediënten 4 personen




1 kg witte asperges
zout, versgemalen peper
3 blaadjes laurier
3 stukjes foelie
4 gekookte eieren
400 g krielaardappeltjes
100 g roomboter
1 el honing
2 el citroensap
12 plakken beenham
4 takjes basilicum
snufje nootmuskaat

Zet ingrediƫnten op mijn Boodschappenlijst
Ga naar

WeekmenuLekker Leven
Verwijder ca. 2 cm van de onderkanten van de asperges en schil ze vanaf de kop rondom naar beneden. Zet ze op met koud water met zout, laurier en foelie en kook ze in ca. 12 min. gaar. Laat ze afkoelen in het kookwater. Kook de eieren in kokend water in ca. 10 min. hard en pel ze. Kook intussen de krieltjes beetgaar.
Hak de gekookte eieren in stukjes. Smelt de roomboter en voeg de honing en citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg, als de asperges gaar zijn, de beenham even toe aan het kookvocht. Neem de warme ham uit het kookvocht en verdeel deze met de asperges over de borden.
Garneer met de eieren en de gehakte basilicum. Strooi er nootmuskaat over en besprenkel het geheel met de honing-citroenboter.


Ga naar mijn Boodschappenlijst
4 Personen
Bevat p.p. ca.:
470 kcal
1970 kj
eiwit 19 g
vet 30 g
koolhydraten 31 g

20 minuten

Deel dit recept

Ontdek meer:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top