rode uientaart met camembert
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-05-2009
Lekkere taart als bijgerecht of hoofdmaaltijd met salade
Ingrediënten 6 personen
2 eetl. olijfolie5 grote rode uien in ringen
1 theel. tijmblaadjes
2 eetl.balsamico azijn
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
bloem om uit te rollen
1 ei losgeklopt
300 gr. Camembert of ev. geitenkaas in plakjes
Benodigdheden
ovenkoekepan
bakpapier
deegroller
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 c
Bereidingswijze
Verwarm 2 eetl., olijfolie in de koekepan en bak hierin de rode uienringen met de tijmblaadjes zachtjes in 25 min. wel regelmatig omscheppen.
Voeg na 20 min. de balsamico azijn toe en stoof het geheel nog 5 min.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot een grote vierkante lap van 25x25 cm.
Beleg de bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeeg lap op.
Prik de bodem veelvuldig in met een vork en bestrijk met ei.
Bak de bodem 10 min in het midden van de oven tot de bovenkant goudgeel is.
Neem uit de oven en beleg met het uienmengsel, verdeel de kaas erover en zet 5 min. terug in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Bron
Delicious
Serveertip
Lekker met veldsla hierdoor fijngehakte walnoten,appel en rijpe avocado , besprenkelt met vinaigrette naar smaak
Laatste reacties
hallo Susan, het lijkt me heerlijk maar de bereidingstijd van 0-10 min klopt volgens mij niet helemaal!. Groetjes Conny
Dat wordt smullen, bedankt groetjess kaatje.
Lijkt me lekker, maar waar komt de winterwortel in beeld???
Hallo Susan, Lijkt me delicious. Bedankt. Groetjes, Jos