rode uientaart met camembert

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2009

Lekkere taart als bijgerecht of hoofdmaaltijd met salade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetl. olijfolie
5 grote rode uien in ringen
1 theel. tijmblaadjes
2 eetl.balsamico azijn
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
bloem om uit te rollen
1 ei losgeklopt
300 gr. Camembert of ev. geitenkaas in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
koekepan
bakpapier
deegroller

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 c

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetl., olijfolie in de koekepan en bak hierin de rode uienringen met de tijmblaadjes zachtjes in 25 min. wel regelmatig omscheppen.
Voeg na 20 min. de balsamico azijn toe en stoof het geheel nog 5 min.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot een grote vierkante lap van 25x25 cm.
Beleg de bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeeg lap op.
Prik de bodem veelvuldig in met een vork en bestrijk met ei.
Bak de bodem 10 min in het midden van de oven tot de bovenkant goudgeel is.
Neem uit de oven en beleg met het uienmengsel, verdeel de kaas erover en zet 5 min. terug in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.

Bron

Delicious

Serveertip

Lekker met veldsla hierdoor fijngehakte walnoten,appel en rijpe avocado , besprenkelt met vinaigrette naar smaak

Laatste reacties

connyvanbelzen avatar
connyvanbelzen 08-05-2009

hallo Susan, het lijkt me heerlijk maar de bereidingstijd van 0-10 min klopt volgens mij niet helemaal!. Groetjes Conny

kaatjess avatar
kaatjess 07-05-2009

Dat wordt smullen, bedankt groetjess kaatje.

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 04-05-2009

Lijkt me lekker, maar waar komt de winterwortel in beeld???

professoroud avatar
professoroud 03-05-2009

Hallo Susan, Lijkt me delicious. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten