ROERGEBAKKEN KALKOENREEPJES

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 GR. KALKOENFILET = 1 EETL.CHILIPOEDER = 50 GRAM
BLANKE AMANDELEN = 3 EETL.OLIJFOLIE = 500 GRAM
SPERZIEBONEN = 75 GR,ROZIJNEN 1 DL.KIPPENBOUILLON =
1 DL MEDIUM DRY SHERRY OF HALF DROGE WITTE WIJN.
=ZOUT, PEPER.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
WOK
KOOKPAN

Bereidingswijze

1.Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes en strooi er Chilipoeder
over. Verhit een wok en rooster de amandelen goudbruin.
Schep de amandelen op een bordje. Verhit dan de olie in de wok
en bak de reepjes kalkoen op een hoog vuur al omscheppend
bruin
2.Schep de sperziebonen erdoor en roerbak het geheel circa
2 min. Voeg de rozijnen met de bouillon en de sherry of
witte wijn toe en laat het gerecht circa 15 min.sudderen (een
groot deel van het vocht moet verdampen)
3.Schep de geroosterde amandelen erdoor en brang het gerecht
op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst.

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten