Zalmbonbon met rivierkreeftjes

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2009
  • Zalmbonbon met rivierkreeftjes

    Zalmbonbon met rivierkreeftjes

    Zalmbonbon met rivierkreeftjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr gerookte zalm in repen
200 gr rivierkreeftjes
1 el crème fraiche
1 el tomatenketchup
1 tl knoflookpuree
½ tl rode peperpuree
2 tl gembersiroop
4 cherrytomaatjes
2 tl olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bekleed 4 timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) met plastic keukenfolie en leg hierin de repen zalmfilet zodat het hele timbaaltje bedekt is. De zalm een beetje over de rand laten hangen. Maak een saus van de crème fraiche, tomatenketchup, knoflook, rode peper en gembersiroop. Naar smaak eventueel wat zout en peper erbij doen. De rivierkreeftjes door de saus mengen en goed doorroeren. Het mengsel verdelen over de vier timbaaltjes en goed aandrukken. De over de rand hangende zalm naar binnen vouwen en met het plastic om de vulling heen ballen vormen. In de koelkast minimaal ½ uur laten staan. 4 cherrytomaatjes op een bord zetten met het kruintje naar onder. De bovenkant kruislings insnijden. Overgieten met een paar druppels olijfolie en 30-60 seconden in de magnetron verhitten.

Serveertip

Serveren: Het plastic voorzichtig verwijderen en de zalmbal met de open kant op het bord leggen. Het tomaatje erbij leggen en een paar druppels balsamicoazijn (of crème) op het bordje laten vallen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 07-04-2010

ik heb je recept gemaakt en het was heerlijk, heb het weer doorgegeven aan een vriendin,bedankt groetjes Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten