Tonijnballetjes in wijnsaus

  • Spaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 eetl broodkruim
10 eetl. Kippenbouillon
6 eetl droge witte wijn
blik (225gr) witte tonijn in water in flintertjes verdeeld
1 hardgekookt ei
1 ei, losgeklopt
3 eetl gehakte peterselie
2 grote tenen knoflook, gehakt
zout
vers gemalen peper
bloem om te bestuiven
2 eetl olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

doe de broodkruim in een schaal met 3 eetl van de kippenbouillon en 1 eetl van de wijn. roer er de flintertjes tonijn, het hardgekookte ei, het losgeklopte ei, peterselie, knoflook, zout en peper door.
Vorm van het tonijnmengsel balletjes van 4 cm. doorsnede, die u met bloem bestuift. Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de tonijnballetjes aan alle kanten bruin. Voeg de resterende 5 eetlepels wijn, de overgebleven 7 eetlepels kippenbouillon en zout toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uur pruttelen(de tonijnballetjes kunnen veel vloeistof opnemen dus voeg zo nodig nog wat kippenbouillon toe)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten