Gents stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2009
  • Gents stoofvlees

    Gents stoofvlees

    Gents stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g doorregen runderlappen,
in dobbelstenen
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 g boter
2 eetl. zonnebloemolie
3 uien, gesnipperd
1/2 l donker bier (bokbier)
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1/2 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. (wijn)azijn
1 snee bruinbrood of volkorenbrood
1 eetl. grove mosterd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten

Bereidingswijze

Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.

Bron

boodschappen/ jumbo

Serveertip

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met rode kool of appelcompote en Vlaamse frieten.

Wijnadvies:
Drankadvies Bij zoetzure stoofvleesgerechten waarin donker bier verwerkt is past een vol, fris, zoet bruin biertje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten