1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. amuse van hamchips

amuse van hamchips

Door: appelejan

  • Frans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-05-2009

Ingrediënten 20 personen


150 gram gladde pate of mousse van gans of eend..
10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn.
scheutje room
scheutje port

zoete combi 1)
wat frambozenjam
balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak)

combi 2)
eventueel wat 5 spice kruiden
eventueel een druppeltje chilisaus.


eventueel een drupje frambozenjam
frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles)


Verder heb je nodig


Oven
mixer
spuitzak


Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de plakken ham in de oven op vetvrij papier en droog ze in 45 minuten op 70 graden, haal ze uit de oven knip de hamchips doormidden in twee stukken en laat de ham"chips" afkoelen.
( dit kan al een of twee dagen van tevoren. wel koel en droog opbergen daarna)
doe de paté met kruiden room en port in een kom draai het luchtig met de mixer.

Bereidingswijze

Spuit op elk stukje hamchips een rozetje gevogeltemousse .
bij de zoete combi afgarneren met een druppel frambozenbalsamicocrema

bij de pittige combi afgarneren met een druppel chilisaus

Serveertip

Eventueel kun je op de hamchips voor de kleur nog een blaadje groen leggen maar voor de smaak voegt het niets toe.

Bron

Zelf bedacht



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appelejan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top