Pasta met broccoli, gerookte zalm, garnalen en cham

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2009

Spaghetti met broccoli, gerookte zalm, garnalen en champignons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 ons gerookte zalm
(Tip: de Noorse gerookte zalm in 2 ons verpakking van de Lidl is bijzonder goed en kost maar iets van 2,50)
125 gram garnalen
(Bij voorkeur de euroshopper gepelde rauwe grote roze garnalen uit de diepvries van Appie, lekker en heel voordelig (2,38 voor 250 gram)
1 sjalotje
Teentje knoflook
Wat gedroogde oregano
Bosje verse bieslook
600 gram broccoli
1/2 doosje champignons
10 cherry tomaatjes
Geraspte oude kaas
Scheut kookroom light en wat melk
Spaghetti van durum tarwe

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen

Bereidingswijze

Bereiding: eerst maken we een kaassaus
Klein klontje boter smelten op laag vuur in een steelpannetje
Voeg een afgestreken dessertlepel bloem toe, niet bruin laten worden
Paar slagen van de pepermolen en een snuf zout
Van het vuur halen en iets af laten koelen om klonteren te voorkomen
Voeg daarna langzaam een flinke scheut melk toe en verwarm opnieuw met de geraspte kaas naar smaak en los deze op.
Voeg eventueel wat melk toe als de saus te dik wordt
Afmaken met een scheut kookroom, alleen melk gebruiken gaat ook prima.

Gebruik alleen de roosjes van de broccoli, snijd deze in stukjes van gelijke grootte van ongeveer 2 1/2 cm.
Een minuut of 7 / 8 laten blancheren en afgieten, de broccoli moet nog een duidelijk "bite" hebben dus niet te gaar laten worden

Champignons schoonwrijven met een stukje keukenpapier, steeltjes eraf halen en in plakjes snijden
De zalmplakken in stukjes van ongeveer 4 x 4 cm verdelen

Snipper de sjalot en laat deze wat glazig worden in een wok of koekepan met een scheut (olijf) olie en voeg de champignons toe. Knijp de knoflook erboven uit. Als je de rauwe garnalen hebt gekozen die nu wat mee laten garen, ze mogen niet droog worden. Heb je voorgekookte garnalen, dan die pas op het laatst toevoegen. Voeg de kaassaus toe (hoeveelheid naar smaak), de in vieren gesneden cherry tomaatjes, de broccoliroosjes en laat even goed doorwarmen.

Kruiden naar smaak met vers gemalen peper, zout een een snuif gedroogde oregano.
Op het laatste moment de plakjes zalm wat mee laten warmen, niet te lang! ze mogen niet gaar worden! Lauwwarm is voldoende. Strooi de kleingesneden bieslook erover.

Serveer met de intussen al dente gekookte spaghetti bij voorkeur op voorverwarmde borden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten