Tartaar van ossenhaas

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
300 gram ossenhaas
200 gram rode biet
150 gram bospaddestoelen
20 gram kleine augurken
20 gram kappertjes
2 stuks anjovis filet
1 sjalot
1 eigeel
50 ml olijfolie
3 lepels balsamico
sla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rode biet al dente en schil deze in dunne plakjes. Schil vervolgens de mandoline en schil ook deze in dunne plakjes. Marineer daarna de rode biet met peper, zout, olijfolie en balsamico. Snijdt dan de ossenhaas in kleine blokjes en vermeng deze met de fijn gesneden augurken, anjovis, kappertjes, sjalot en eigeel. Breng het geheel op smaak met bijvoorbeeld peper, zout, tabasco, worchester en olijfolie. Bak vervolgens de paddestoelen zacht aan. Als de paddestoelen zijn afgekoeld, vermeng deze dan met de sla en breng het naar eigen inzicht op smaak.

Bron

Wie is de chef!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

m_e_weber avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten