Croute au citron, limoncelloijs en coulis van frambozen

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
140 gr bloem
100 gr boter
25 gr poedersuiker
2 eieren
190 gr suiker
0,5 tl bakpoeder
0,25 tl zout
2 tl zeste van citroen
2 el citroensap
sap van 2 citroenen
3 el limoncello
120 gr suiker
1 appel geraspt
100 ml melk
200 ml room
verse frambozen
vanille suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ijsmachine

Bereidingswijze

Ijs
Meng de citroensap met de limoncello, de suiker, de appel en de melk door elkaar. Wanneer dit een geheel vormt voeg je er voorzichtig stijf geklopte room aan toe. Doe nu alles in de ijsmachine.

Croute au citron
Verwarm de oven op ongeveer 175 graden. Pak de bloem erbij en meng deze met de boter en de poedersuiker. Doe dit geheel ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Mix nu de eieren, het suiker, het zout, zeste en de citroensap. Mix het geheel totdat er een fijne substantie is ontstaan. Schenk het nu op de croute en doe deze voor 25 minuten in de oven. Maak een coulis van frambozen volgens de gebruikelijke wijze. Dit kan je doen met verse frambozen of diepvries frambozen. Uiteraard zijn dagverse producten het lekkerste. Voeg daar wat vanille suiker en een eetlepen citroensap aan toe.

Bron

Wie is de chef!

Serveertip

Leg nu een stuk croute au citron en een bolletje ijs op het bord. Drapeer er een beetje frambozen coulis omheen. Garneer het geheel met verse frambozen en blaadjes munt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten