Lauwwarme salade nicoise met witte tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4x170 gr Witte tonijn
2 ons harricots verts
1 groene paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
4 kleine rode uien
1 potje zongedroogde tomaten
1 bos basilicum
1 potje zwarte olijfringetjes
1 potje kappertjes
1 blikje ansjovis
balsamico azijn
extra vergine olijfolie
zout/peper
4 scharreleieren, zeer vers!
natuurazijn
4 flinke blaadjes kropsla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Salsa
Voor de bereiding van de salsa hebben we een keukenmachine nodig. Hierop stop je de volgende ingrediënten: bosje basilicum, scheutje azijn, wat peper en zout en een scheutje olijfolie. Wanneer dit een smeuïg geheel vormt voeg je het volgende toe: zwarte olijfringetjes, kappertjes en ongeveer 5 ansjovisjes.

Groenten
Blancheer de harricot verts in 10 delen koken water + 1 deel zout. Snijd de paprika`s in julliene. De uien snijd je in grove stukken. De tomaten snijd je in kleine stukjes. Wok deze groenten en zet het vervolgens op laag vuur. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Eieren pocheren
Om de eieren te pocheren moeten we het volgende doen: Vul 4 espressokopjes met elk 1 ei, let erop dat de dooier heel moet blijven. Zet een pan met water op en strooi hier redelijk veel zout in. Voeg net zo veel natuurazijn toe. Wanneer het kookt zet je het wat zachter maar laat het nog steeds tegen het kookpunt staan. Leg hier voorzichtig de eieren in. Zet nu de warmtebron laag, het mag niet meer koken. Laat de eieren totaal 3 minuten in de pan. Zet nu een bak met lauw water klaar. Schep de eieren uit de hete pan en laat ze zakken in het lauwe water. Leg de eieren vlak voor de opmaak in een theedoek in verband met het water.

Tonijn
Schenk per moot tonijn wat olie erop. Laat het ongeveer 2 minuten per kant grillen op de grill. De tonijn mag na die 2 minuten absoluut nog niet gaar zijn. Breng het nu op smaak met wat peper en zout.

Bron

Wie is de chef!

Serveertip

Leg in het midden van het bord een blad van een krop sla. Breng dit snel op smaak met wat olijfolie en wat zeezout. Schep hier voorzichtig wat groenten op. Snijd de tonijn in 4 stukken en dresseer rondom de groentemelange. Besprenkel het geheel met wat zelfgemaakte salsa.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten