Sushi van ossenhaas

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4x120 gr. Ossenhaas
100 gr Rucola
150 gr geraspte jonge Beemster graskaas
50 gr gebakken pijnboompitjes
kwart Granny Smith appel
peper/zout
1 lange plak wit casinobrood
olijfolie (extra vergine)
2 dl olie (1/2 mais/ 1/2 zonnebloem)
1 tl milde mosterd
1 tl witte wijnazijn
sap van 1/2 citroen
1 el truffelpasta
1/2 tl honing
3 eidooiers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg om te beginnen op de snijplank wat slagersfolie. Daarop leg je de 120 gr. ossenhaas, daarop leg je weer slagersfolie. We gaan de ossenhaas nu zo dun mogelijk maken. Dit doe je door middel van een hakbijltje. Sla hier enkele keren hard op het vlees. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een hete olieloze pan. Zorg er voor dat ze goud/bruin worden en leg ze vervolgens even weg.

Salade
Maak een salade van ruccola. Voeg wat zeezout, olijfolie, snufje peper en een Julienne gesneden appel toe. Vervolgens drappeer je ongeveer 1 ons geraspte Jonge Beemster graskaas toe. Leg in het midden van de geplette ossenhaas ongeveer 1/3 van de salade. Let erop dat je ossenhaas nog op de het slagersfolie ligt. Hierdoor kan je namelijk je ossenhaas heel strak inrollen. Leg nu de rol even weg in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.

Truffelmayonaise
Voor de truffelmayonaise hebben we een keukenmachine nodig en de volgende ingrediënten: 3 eierdooiers, wat peper en zout, honing, sap van de halve citroen, witte wijnazijn, mosterd en truffelpasta. Klop het vervolgens nog een beetje los. Je kan de mayonaise de gewenste dikte laten krijgen door druppelsgewijs wat olie toe te voegen.

Decoratie; kaas-soldaatjes
Verwarm de oven op ongeveer 175 graden. Pak 1 lengte-plak casino witbrood en haal de korsten er vanaf. Leg dit vervolgens tussen twee siliconenmatjes. Rol het geheel nu plat met behulp van een deegroller. Snijd nu mooie lange stroken van het plat gerolde brood. Smeer het in met een beetje olijfolie. Rasp er wat jonge Beemster graskaas over heen. Bak ze binnen een paar minuutjes af in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zien. Laat de kaas-soldaatjes nu even afkoelen.

Bron

Wie is de chef!

Serveertip

Snijd ongeveer 4p plakjes van de ossenhaasrol. Dit oogt nu als een soort sushi. Drappeer de truffelmayonaise ernaast en over de ossenhaas leg je een kaas-soldaatje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten