Stroganoff saus
- Frans, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 01-05-2009
Een (h)eerlijk, traditionele saus, die in een wip gemaakt is (het snijden van de groenten neemt de meeste tijd in beslag) en super smaakt bij de biefstuk!
Ingrediënten 4 personen
ChampignonsPrei
Paprika
Ui
Paprikapoeder
Tomatenketchup
Wodka
Rode Wijn
Tobasco
Worchestersauce
Knoflook
Kappertjes
Slagroom/Koksroom/Kookroom
Zout en peper
Benodigdheden
SnijplankMes
Flinke koekepan
Voorbereiding
Snij de champignons, prei , papriika en ui fijn en zet de rest van de ingredienten klaar op het aanrecht.
Bereidingswijze
Zet de koekepan op een middelmatig vuur met een klein beetje boter of olie. Fruit hierin de champignons, prei, paprika en ui in aan. Voeg vervolgens onder goed roeren een halve eetlepel paprikapoeder en 2 eetlepels tomatenketchup toe. Flambeer dit met een flinke scheut wodka (afzuigkap uit!) en blus het vervolgens af met de rode wijn. Voeg vervolgens tobasco en worchestersauce naar smaak (ca. halve eetlepel) en een teentje knoflook (of flinke theelepel) toe. Blijf ondertussen goed roeren! Voeg vervolgens een flinke lepel kappertjes toe en schenk de room erbij tot de saus een mooi romig geheel en licht rood van kleur is. Vervolgens nog even zout en peper naar smaak toevoegen.
Bron
Het Oude Raedthuis te Rotterdam
Serveertip
Heerlijk over een goed stuk biefstuk, met gebakken aardappeltjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties