Stroganoff saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-05-2009

Een (h)eerlijk, traditionele saus, die in een wip gemaakt is (het snijden van de groenten neemt de meeste tijd in beslag) en super smaakt bij de biefstuk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Champignons
Prei
Paprika
Ui
Paprikapoeder
Tomatenketchup
Wodka
Rode Wijn
Tobasco
Worchestersauce
Knoflook
Kappertjes
Slagroom/Koksroom/Kookroom
Zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Mes
Flinke koekepan

Voorbereiding

Snij de champignons, prei , papriika en ui fijn en zet de rest van de ingredienten klaar op het aanrecht.

Bereidingswijze

Zet de koekepan op een middelmatig vuur met een klein beetje boter of olie. Fruit hierin de champignons, prei, paprika en ui in aan. Voeg vervolgens onder goed roeren een halve eetlepel paprikapoeder en 2 eetlepels tomatenketchup toe. Flambeer dit met een flinke scheut wodka (afzuigkap uit!) en blus het vervolgens af met de rode wijn. Voeg vervolgens tobasco en worchestersauce naar smaak (ca. halve eetlepel) en een teentje knoflook (of flinke theelepel) toe. Blijf ondertussen goed roeren! Voeg vervolgens een flinke lepel kappertjes toe en schenk de room erbij tot de saus een mooi romig geheel en licht rood van kleur is. Vervolgens nog even zout en peper naar smaak toevoegen.

Bron

Het Oude Raedthuis te Rotterdam

Serveertip

Heerlijk over een goed stuk biefstuk, met gebakken aardappeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten