1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Parelhoen pastei

Parelhoen pastei

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-04-2009

Ingrediënten 4 personen


VOOR VULLING:
2 grote parelhoen zonder vel van 1.5 kg elk, in stukken verdeeld
5 kruidnagels
3 uien, fijn
1 e droge peterselie
2 knoflook teentjes, fijn
1 e Worcestersaus
250 g bacon, gesnipperd
2 t geelwortel
2 e margarine
1 t kerriepoeder
zout
peper
200 ml kookroom
250 ml witte wijn

VOOR DEEG:
250 g zelfrijzend bakmeel
200 g margarine
200 ml zure room
1 t zout
eigeel vermengd met melk



Tarentaal pastei / Een recept uit Zuid-Afrika.
Let vooral erop dat als jij het koop dat de vel verwijderd is. Als parelhoen ze veren geplukt word i.p.v. dat de veren met vel verwijderd worden, zal het vlees blauwerig worden en is daardoor minder aantrekkelijk. Voor een beter smaak moet parelhoen met veren en zonder organen eerst 2-3 dagen in koelcel besterven om "rijp" te worden. Dit geld eigenlijk voor alle wild-gevogelte.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook parelhoen in water tot zacht.
2. Verwijder alle botten en pluis vlees tot kleinere stukjes.
3. Braad spek uit tot half krokant en fruit ui en knoflook erna mee tot glazig.
4. Voeg alle overige ingrediënten van vulling erbij en maak mengsel gaar.
5. Doen vulling in een Ovenschaal.
6, Maak een deeg van deeg ingrediënten en doen over vulling. (zo 5 mm dik uitrollen)
1. Verf deeg in met met ei-geel mengsel en bak bij 200-220*C tot gaar en goudbruin van kleur.

Serveertip

Serveer met groente en salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top