Peren met blauwe kaas

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2009

Heerlijk voorgerecht, de combinatie van zoet met zout is spannend

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 peren
100 gram blauwe kaas (bv Roquefort)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 213,00 kcal
Koolhydraten 26,33 g
Eiwitten 5,20 g
Vetten 8,43 g
Benodigdheden
Schilmes, oven met grill

Voorbereiding

Warm de grill voor.

Bereidingswijze

Schil de peren. Snijd de peren door de helft. Haal het klokhuis er uit, maar laat de vorm van de peer verder in tact. Als de peren erg hard zijn kan je ze even blancheren (kort koken in een klein laagje water). Leg de halve peren op een bakplaat, of op een rooster met aluminiumfolie, met de bolle kant naar beneden. Vul de holtes in de peren met de kaas. 10 minuutjes in de oven, tot de kaas wat gesmolten is.

Serveertip

Twee helften van een peer per persoon op een bordje leggen.
Als je er een wat uitgebreider voorgerecht van wilt maken, kan je er een frisse groene salade bij geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten