1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sashimi
  5. Overheerlijke tarbot sashimi salade met wasabi

Overheerlijke tarbot sashimi salade met wasabi

  • Japans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2009

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram dikke tarbotfilet zonder vel
- 300 gram gemende slabladeren
- 8 radijsjes in dunne plakjes

De dressing:
- 25 gram rucola
- 50 gram komkommer
- 6 el rijstazijn
- 5 el olijfolie
- 1 tl zout
- 1 el wasabi uit een tube


Verder heb je nodig


Keukenmachine of blender
Ijsklontjes
Keukenpapier


Overheerlijke tarbot sashimi salade met wasabi
Overheerlijke tarbot sashimi salade met wasabi

Deze salade heb ik gemaakt als voorgerecht bij een Japans menu. Het staat zo op tafel en het is echt heerlijk! De moeite waard om eens uit te proberen. Je kunt het zelf eenvoudig pittiger (of minder natuurlijk) door meer wasabi toe te voegen. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de borden in de koelkast zodat ze goed koelen.

Bereidingswijze

De dressing
Scheur de rucola in stukken en maal dit met de komkommer en de rijstazijn in de blender fijn. Doe het mengsel in een kommetje en voeg de andere ingredienten, behalve wasabi, toe. Zet het in de koelkast.

De salade
Zet een kom water met ijsblokjes klaar. Snijd de tarbot in de lengte doormidden en in de breedte in 5 mm dikke reepjes die je meteen in het koude water onderdompelt voor ca. 2 minuten. Laat ze daarna drogen op keukenpapier.

Vermeng in een grote kom de vis met de slabladeren en plakjes radijs. Roer de wasabi door de dressin en vermeng alles goed.

Serveertip

Dien de salade meteen op.

Bron

De Japanse keuken van Emi Kazuko



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top