1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Originele miso-soep

Originele miso-soep

Door: metata

  • Japans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2009

Ingrediënten 4 personen


- 5 gram wakame
- 1/2 pakje verse tofu of longlife zijde tofu
- 4 dl dashi water met 1 tl dashi-no-moto
- 3 el miso
- 2 fijngehakte lente-uitjes
- shichmi togarashi


Originele miso-soep
Originele miso-soep
Originele miso-soep
Originele miso-soep
Originele miso-soep
Originele miso-soep

Leuk om zelf eens te maken dit originele recept voor misosoep. Het staat zo op tafel. De ingrediënten zijn verkrijgbaar in een toko. Veel plezier en eet smakelijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de wakame 15 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Snij de tofu in blokjes van 1 bij 1 cm. Zet 4 dl water op met 1 tl dashi no moto en breng dit aan de kook.

Doe de miso in een klein kommetje en voeg tweederde aan de dashi toe in de pan. Proef de soep en voeg eventueel meer miso toe.

Voeg de blokjes tofu en de wakame bij de soep en draai het vuur hoog. Net voordat de soep kookt doe je de lente-ui erbij. Haal de soep van het vuur als het tegen het kookpunt aan is.

Serveertip

In een Japans soepkommetje, strooi er eventueel wat shichimi togarashi over.

Bron

De Japanse keuken van Emi Kazuko



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top