Lamskoteletjes met een stampotje van raapstelen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-04-2009
Ingrediënten 4 personen
Voor de raapstelenstamppot:1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
zout
1 dl melk
2 eetlepels boter n 300 g raapstelen, gewassen en in kleine stukjes
Voor de lamskoteletjes:
5 eetlepels plantaardige olie
1 teentje knoflook, geperst
2 thee¬lepels kaneel
8 lamskoteletjes n peper en zout
Jumbo Exclusief citroenboter
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in kokend water met zout. Stamp de aardappelen tot puree en roer de melk en de boter erdoor. Schep vervolgens de raapstelen erbij en houd het geheel warm. Meng 3 eetlepels van de olie met de knoflook en de kaneel. Bestrooi de koteletjes met peper en zout en smeer ze in met de kruidenolie. Laat 5 minuten intrekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koteletjes in ongeveer 1 minuut om en om op hoog vuur bruin. Draai het vuur laag en laat de koteletjes nog 2 minuten aan elke kant zachtjes bakken tot ze mooi rosé zijn van binnen. Serveer de koteletjes met de stamppot en de citroenboter.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties