1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Spinazie
  5. Spinazie roerbakken
  6. Bladerdeeg met kip- kaasvulling

Bladerdeeg met kip- kaasvulling

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2009

Ingrediënten


1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd
2 pakjes bechamelsaus
1 pakje bladerdeeg
500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes
peper en zout
200 g gorgonzola, in plakjes




Bladerdeeg met kip- kaasvulling
Bladerdeeg met kip- kaasvulling
Bladerdeeg met kip- kaasvulling
Bladerdeeg met kip- kaasvulling
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur tot hij zachtgeel is. Roerbak de spinazie kort mee tot hij slap wordt. Laat hem afkoelen en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vet een ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed deze met het bladerdeeg. Laat overtollige flappen over de rand hangen. Bestrooi de kipfilet of rollade met peper en zout en leg een dunne laag op het deeg. Verdeel hierover een laag spinazie. Giet vervolgens een laagje bechamelsaus over de spinazie. Herhaal dit proces totdat de taart ongeveer 5 cm hoog is. Verdeel in het midden van de vulling de plakjes gorgonzola. Eindig met bechamelsaus. Vouw het restant van het bladerdeeg over de vulling zodat een mooi pakketje ontstaat. Smeer het bladerdeeg licht in met olijfolie en bak het gerecht circa 20 minuten in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top