Tomaten basilicum risotto met asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g groene asperges, 100 g rauwe Coburger ham, 200 g risotto rijst, 1 ui, 35 g Parmesaan, 500 ml kippebouillon, verse Basilicum, 1 pot bertolli tomaten basilicum saus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de asperges na aankoop in het water.

Bereidingswijze

Snij de uiteinden van de asperges weg en de rest in kleine stukjes. Fruit de ui glazig in ruim olijfolie. Voeg dan de stelen van de asperges toe en laat 4 minuten bakken, daarna de kopjes ook nog voor 1 minuut bakken. Voeg nu de rijst toe en bak.Meng de bouillon met de pastasaus en voeg beetje bij beetje aan de rijst toe. Als de rijst gaar is rauwe ham toevoegen tot ham warm is, dan de Parmesaan toevoegen en vuur uit. Laat 5 minuten staan.

Serveertip

Serveer met verse Basilicum en drink met een goede Italiaanse rode wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten