BBQ Shoarma Hamburgers!!!!

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2009

Deze hamburgers zijn net ff een tikie anders, en voor degene die houdt van de multi culturele keuken is dit echt heerlijk. ik heb het een keer op koninginnedag verkocht en ik kon het niet eens bijhouden, was om 3 uur al door mijn vlees heen!!! gewoon lekker proberen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt
een ui
1 teen knoflook
peper
zout
maggiblokje
paar eetlepels shoarmakruiden
beejte extra paprikapoeder
beetje extra nootmuskaat (een snufje)
eetlepel sambal
2 beschuiten

voor de knoflooksaus:
3 tenen knoflook minimaal
yoghurt
mayo
verse koriander
zout
peper

hamburgerbroodjes
sla
stukjes paprika
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kruid het gehakt met de gehakt-ingredienten, doe het versnipperde uitje en de verkruimelde beschuit door.

Rol balletjes en druk ze heel plat. maar burgers van een halve cm dik.

meng half mayo, half yoghurt, knoflook naar smaak , peper, zout en fijngehakte koriander door elkaar zet de saus in de koelkast.

Snijd de sla en de paprikastukjes fijn en zet in een schaal weg.

Bereidingswijze

simpel: gooi de burgers op de BBQ en bak tot ze gaar zijn. LET OP: je kunt burgers maken die rauw 2 keer zo groot zijn als je broodje, want ze slinken de helft in.

rooster de broodjes op de BBQ en doe de hamburger er tussen met sla en paprika en knoflooksaus. Believe me, it`s good!!!!!!!!

Bron

eigen recept

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten