Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)

    Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)

    Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)

Niet echt origineel Chinees of Cantonees, toch heerlijk en uniek. Serveer over gekookte rijst. Dit recept is erg populair in ons huis. Ik gebruik practisch altijd de cranberries, 150-180 gr. en geen ananas. Overblijfselen kan men gemakkelijk invriezen. Het mooiste van crock-pot is dat je goedkopere stukken vlees kunt gebruiken en ze worden heerlijk mals.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
900 gr. Varkenslappen
2 eetl. olie
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook (na smaak)
4 gesneden wortels
2 stengels gesneden bleek selderij
1/2 gesneden grote paprika (rood of groen)
280 gr. champions (blikje)
200 - 300gr. tomaten saus (na smaak)
2 eetl. bruine bastersuiker
1 1/2 - 2 eetl. azijn
1 theel. zout
1/4 theel. peper
2 eetl. Worcestershire saus of Soya saus
1/2 blikje ananas (brokjes), uitgelekt
80-100 gr. Veenbessen (Cranberries)-gedroogd

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Crock-Pot of slowcooker.

Voorbereiding

Slowcooker even invetten. Varkensvlees even in een braadpan met olie voorbakken .Vet afgieten en vlees in de slowcooker doen. De rest van de ingredienten snijden en toevoegen.

Bereidingswijze

Slow cook voor 6-8 uren op laag of 4 uren op hoge zetting. Vocht van wat kippeboullion eventueel toevoegen voor gewenste dikte van de saus. Niet veel is nodig. Eventueel kan wat sap van de ananas ook gebruikt worden.

Bron

Amy Eckert (USA) en gewijzigd (Dirk)

Serveertip

met gekookt bruine of witte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

canadutch avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten