Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)
- Chinees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Niet echt origineel Chinees of Cantonees, toch heerlijk en uniek. Serveer over gekookte rijst. Dit recept is erg populair in ons huis. Ik gebruik practisch altijd de cranberries, 150-180 gr. en geen ananas. Overblijfselen kan men gemakkelijk invriezen. Het mooiste van crock-pot is dat je goedkopere stukken vlees kunt gebruiken en ze worden heerlijk mals.
Ingrediënten 5 personen
900 gr. Varkenslappen2 eetl. olie
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook (na smaak)
4 gesneden wortels
2 stengels gesneden bleek selderij
1/2 gesneden grote paprika (rood of groen)
280 gr. champions (blikje)
200 - 300gr. tomaten saus (na smaak)
2 eetl. bruine bastersuiker
1 1/2 - 2 eetl. azijn
1 theel. zout
1/4 theel. peper
2 eetl. Worcestershire saus of Soya saus
1/2 blikje ananas (brokjes), uitgelekt
80-100 gr. Veenbessen (Cranberries)-gedroogd
Benodigdheden
Crock-Pot of slowcooker.
Voorbereiding
Slowcooker even invetten. Varkensvlees even in een braadpan met olie voorbakken .Vet afgieten en vlees in de slowcooker doen. De rest van de ingredienten snijden en toevoegen.
Bereidingswijze
Slow cook voor 6-8 uren op laag of 4 uren op hoge zetting. Vocht van wat kippeboullion eventueel toevoegen voor gewenste dikte van de saus. Niet veel is nodig. Eventueel kan wat sap van de ananas ook gebruikt worden.
Bron
Amy Eckert (USA) en gewijzigd (Dirk)
Serveertip
met gekookt bruine of witte rijst.