Varkensvlees, sweet and sour (slowcooker)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2009

Niet echt origineel Chinees of Cantonees, toch heerlijk en uniek. Serveer over gekookte rijst. Dit recept is erg populair in ons huis. Ik gebruik practisch altijd de cranberries, 150-180 gr. en geen ananas. Overblijfselen kan men gemakkelijk invriezen. Het mooiste van crock-pot is dat je goedkopere stukken vlees kunt gebruiken en ze worden heerlijk mals.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
900 gr. Varkenslappen
2 eetl. olie
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook (na smaak)
4 gesneden wortels
2 stengels gesneden bleek selderij
1/2 gesneden grote paprika (rood of groen)
280 gr. champions (blikje)
200 - 300gr. tomaten saus (na smaak)
2 eetl. bruine bastersuiker
1 1/2 - 2 eetl. azijn
1 theel. zout
1/4 theel. peper
2 eetl. Worcestershire saus of Soya saus
1/2 blikje ananas (brokjes), uitgelekt
80-100 gr. Veenbessen (Cranberries)-gedroogd

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Crock-Pot of slowcooker.

Voorbereiding

Slowcooker even invetten. Varkensvlees even in een braadpan met olie voorbakken .Vet afgieten en vlees in de slowcooker doen. De rest van de ingredienten snijden en toevoegen.

Bereidingswijze

Slow cook voor 6-8 uren op laag of 4 uren op hoge zetting. Vocht van wat kippeboullion eventueel toevoegen voor gewenste dikte van de saus. Niet veel is nodig. Eventueel kan wat sap van de ananas ook gebruikt worden.

Bron

Amy Eckert (USA) en gewijzigd (Dirk)

Serveertip

met gekookt bruine of witte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Fruitontbijt avatar
Fruitontbijt 03-03-2010

Het was heerlijk, we hebben er gisteren lekker van gesmuld. En er is nog een restje over, diepvries in, altijd handig! Groetjes Marie-José

margje_a avatar
margje_a 04-05-2009

Heerlijk lijkt het, moet toch vaker mijn slowkooker gebruiken, dus dit recept is welkom, Groetjes Marga

ecureuil avatar
ecureuil 01-05-2009

Prima in de smaak gevallen! (verse champignons gebruikt, cranberries, geen ananas). Gewoon laten suddderen in een braadpan. Tip: voeg de cranberries pas het laatste kwartier toe, anders zie je er niets van terug.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten