Minitaartjes gevuld met Franse kaas en gerookte zalm

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
100 gram Franse kaas
100 gram gerookte zalm
boter
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffinvorm met 12 kleine holletjes in. Snijd de plakjes deeg in vieren en bekleed elk holletje met een stukje deeg. Druk het deeg goed tegen de rand en snijd langs de bovenrand weg. Snijd de zalm in kleine stukjes

Bereidingswijze

Meng de franse kaas met zalm, peterselie, zout en peper door elkaar. Vul de taartjes met het mengsel. Klop in een kom het ei met de room los. Schep dit over de taartjes. Bak de taartjes in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Bron

internet

Serveertip

Serveer de taartjes of op een klein bordje of op een mooie lepel. Leuk met wat rucola erom of onder.

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 27-04-2009

Lijkt me een leuk recept, maar moet ik hier zachte of harde franse kaas voor gebruiken? Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten