Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2009
  • Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

    Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

    Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr suiker
1 sinaasappel
2 dl jus
1 plak ontbijtkoek
4 tamme eendenfilets
Zout
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe. Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven. Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur. Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten alvorens het aansnijden. Snijd de eendenfilets in plakjes en schenk de sinasappelsaus erover heen.

Bron

www.thetasteoflife.tv

Serveertip

Serveer met een frisse salade en aardappelkroketjes.

Laatste reacties

christine5 avatar
christine5 21-12-2010

ik heb je recept meegenomen! groetjes Christine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten