Couscous met tuinerwten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-04-2009

Lekker fris receptje, super snel klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 pak Marokkaanse coucous,
  • 400 gr kikkererwten (blik),
  • 1 citroen (uitgeperst),
  • 4 el. olie,
  • 450 gr. tuinerwten (diepvries, extra fijn),
  • 30 gr. verse peterselie (fijngesneden),
  • 200 gr. feta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • maatbeker,
  • zeef

Bereidingswijze

Schep de couscous, de rozijnen (deze zouden in het pakket moeten zitten) en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal. Kook 400 ml. water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Klop 3 el. citroensap los met de olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing. Schep 2/3 van de peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de feta. Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten