kalkoenchili met kool-kaaswraps

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 (grote ) uien
600- 800 gram kalkoenfilet
3-4 eetlepels olie
zout
peper
chilipoeder
2 eetlepels tomatenpuree
500 gram tomatenblokjes
100 ml slagroom
1/2 kippenbouillonblokje
circa 800 gram spitskool
150 - 200 ml crème fraîche
4 tortilla`s
75-100 gram geraspte kaas
2 lente-uitjes
satéprikkers
bakpapier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien.
Snijd de kalkoen in blokjes.
Bak het vlees in 2 eetlepels olie aan.
Voeg 3/4 van de uien toe en fruit ze kort mee.
Breng het geheel op smaak met zout en chilipoeder.
Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee.
Voeg de tomaten, de slagroom, 250 ml water en het bouillonblokje toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de chili circa 1 uur en 20 minuten smoren.
Roer er regelmatig doorheen.
Maak de kool schoon en snijd hem in repen.
Bak de kool in 1-2 eetlepels hete olie met de overige ui.
Breng op smaak.
Voeg 2-3 eetlepels water toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje circa 10 minuten garen.
Laat de kool een beetje afkoelen en roer de crème fraîche erdoorheen.
Verhit de tortilla`s kort aan beide zijden in een koekenpan.
Verdeel de kool over de tortilla`s en strooi er de helft van de kaas eroverheen.
Rol de tortilla`s op en steek ze vast met de prikkers.
Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Bak de wraps circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Was de lente-uitjes en snijd ze fijn.
Breng de kalkoenchili nogmaals op smaak en bestrooi hem met de lente-uitjes.
Serveer de chili met de wraps.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten