Risotto met garnalen

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2009

Zelf pellen van garnalen heeft een dubbel voordeel, niet alleen de versheid, maar de pantsers van de gepelde garnalen kunnen bovendien gebruikt worden om een fisfond (visbouillon) van de trekken. Van een kilo ongepelde garnalen bijft na het pellen 300 gr. garnalenvlees over.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. ongepelde garnalen, boter, ui, stuk winterwortel, selderijstengel, 1 eetlepel tomatenpuree, 300 gr. risottorijst, scheutje citroensap, 1 eetlepel gehakte peterselie of kervel.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de garnalen. Pak de garnaal tussen de vingers, zet de nagel van de duim tussen de schubben van het panser en knak de garnalen. Trek eerst de kop eraf en dan het pantser. Dek de garnalen af en bewaar ze in de koelkast. Pel en snipper de ui en snijd wortel en selderij in plakjes.

Bereidingswijze

Fruit uitsnippers en wortel zacht, voeg de selderij toe en fruit opnieuw 2 minuten. Roer de tomatenpuree hierdoor, voeg de garnalenpantsers toe en schenk dan 1 a 1 1/2 liter water in de pan. Trek hiervan in een half uurtje een bouillon. Zeef door een doek. Smelt in een andere pan een klontje boter en strooi hierbij de rijst. Roer tot de korrels rondom bedekt zijn met een dun laagje boter. Schenk beetje bij beetje 9 dl. bouillon in de pan. Roer telkens en voeg pas nieuw vocht toe zodra het andere is opgenomen. Kook de risotto gaar. Zout of peper naar smaak toevoegen. Neemde pan van het vuur en meng er het citroensap, de peterselie of kervel en een klontje boter door. Meng als laatste de garnalen door de risotto.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Garneer met kervel of peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten