Lauwwarme Italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2009
  • Lauwwarme Italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten

    Lauwwarme Italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten

    Lauwwarme Italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten

Zalige aspergesalade. Echt weer eens iets anders. Verrukkelijk bij lamsvlees, maar ook als voorgerecht erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg groene asperges
2 eetlepels pijnboompitten
3 middelgrote tomaten (liefst struiktomaten)
1 ui
1 bosje basilicum
zout, peper, suiker
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte balsamicoazijn
1 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan.
Tomaten wassen, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Basilicum wassen en in smalle reepjes snijden of scheuren. Paar blaadjes bewaren voor garnering.
Asperges wassen. Onderste houten deel afsnijden. Asperges in licht gezouten water met 1 theelepel suiker in plm. 8 minuten beetgaar koken.

Bereidingswijze

Asperges uit de pan halen. Goed laten uitlekken. 5 eetlepels aspergenat bewaren voor de dressing. Dit vermengen met de olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en wat suiker. Tomatenstukjes, uisnippers, pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas erdoor roeren. Asperges in een platte schaal leggen.. Dressing over de asperges gieten en met nog wat basilicum garneren.

Serveertip

Heel lekker als voorgerecht met stokbrood maar ook lekker als bijgerecht met lamsvlees en gebakken aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 25-08-2013

oooo deze neem ik mee! Heel veel dank en groetjes.

alidada avatar
alidada 09-06-2012

Ja hoor, ook deze neem ik mee. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 04-06-2012

Deze keer gemaakt zonder pijnboompitten als bijgerecht. Paste zo beter bij de andere gerechten. Viel weer erg in de smaak.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 21-06-2009

Petra ik heb dit recept gisterenavond gemaakt en het was een topper en ik kan het iedereen aanraden. Ik heb het als voorgerecht geserveerd en daar leent zich dit recept ook goed voor. Nogmaals bedankt. Groetjes, Margrit

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 07-06-2009

Heerlijk, heerlijk, ga ik meenemen. Bedankt ... Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten