1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Cake
  5. Cake met bananen en dadels

Cake met bananen en dadels

  • Duits, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2009

Ingrediënten 12 personen


225 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zachte boter
75 gram suiker
125 gram dadels zonder pit in kleine stukjes
2 rijpe bananen
3 los geklopte eieren
2 eetlepels honing
mespunt zout
boter en bloem of paneermeel voor de vorm


Verder heb je nodig


Mixer of keukenmachine
cakevorm van plm. 25 cm


Cake met bananen en dadels
Cake met bananen en dadels

Heerlijke luchtige cake. De banaan en de dadel zijn een verrukkelijke combinatie en de cake is echt niet te zoet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.
Pel de bananen en prak deze fijn.
Mix de boter en de bloem door elkaar.
Voeg suiker, eieren, zout en de honing toe en mix nog even door.
Roer de geprakte bananen en de dadels erdoor.

Bereidingswijze

Doe het deeg in de vorm.
Zet de vorm in het midden van de koude oven.
Bak de cake op een temperastuur van 170 graden C. plm. 70 minuten. Prik even met een sateprikker of de cake goed is (moet er schoon uitkomen)

Serveertip

Lekker bij koffie of thee

Bron

Aangepast recept uit Duits kookboek Backen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top