salade van Thaise komkommer en krabtapenade

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 g. pijnboompitten, 8 ansjovisfilets, 40 g. zwarte ontpitte olijven, 40 g. Parmezaanse kaas, 4 dl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, blikje goede krab, komkommer, 1 sjalotje, 1 rode peper, 10 el. witte wijnazijn, 3 el. suiker, snufje zout, crostini
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ansjovis in stukjes snijden, Parmezaan raspen, komkommer schillen, 1 keer doormidden snijden en in lange repen snijden

Bereidingswijze

Komkommer in schaal doen; bestrooien met sjalotje en peper; de azijn met 1dl. water, suiker en zout aan de kook brengen; door laten koken tot de suiker is opgelost; warme vloeistof over de komkommer schenken; af laten koelen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten; overige ingredienten behalve de krab met staafmixer fijnmalen tot tapenade; vermengen met het krabvlees

Bron

Kristof Coppens + smulweb

Serveertip

1/4 krabtapenade op bord in conservenblik persen waarvan de boven- en onderkant zijn verwijderd; van boven aandrukken en blik verwijderen (4 keer herhalen); dunne crostini in de tapenade steken; komkommerslierten draperen op de zijkant van het bord

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten